Україна

ЗСУ озвучили втрати РФ під Бахмутом за два тижні


ЗСУ озвучили втрати РФ під Бахмутом за два тижні

Щодня у районі Бахмута ворог здійснює від 40 до 50 спроб наступальних штурмових дій, зазначив Олексій Громов.

У районі міста Бахмут на Донеччині сили РФ втратили майже 4500 людей убитими і пораненими за два тижні безперервних боїв. Про це у четвер, 13 квітня, сказав на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

За його словами, на сьогоднішній день найважчим залишається Бахмутський напрямок, де противник продовжує наступальні дії в центральній частині Бахмута, а також у напрямку на населені пункти Богданівка та Іванківське з метою оточити місто з півночі та півдня.

“З метою посилення наступального потенціалу в район Бахмута з Авдіївського напрямку переміщено частину сил і засобів ворога. Щодня в районі Бахмута ворог здійснює від 40 до 50 спроб наступальних штурмових дій. Противник здійснює понад 500 обстрілів з використанням усього спектра озброєння”, – сказав Громов.

Він наголосив, що військово-політичне керівництво РФ не звертає уваги на значні втрати. Громов повідомив, що “за два останні тижні в районі Бахмута ворог втратив убитими та пораненими майже 4500 “вагнерівців” та військовослужбовців регулярної армії РФ”.

Також у деяких підрозділах армії РФ мобілізовані військові масово відмовляються від участі у бойових діях, при цьому над такими “відмовниками” проводять жорстокі розправи.

Раніше командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що Росія перейшла до так званої “сирійської” тактики випаленої землі у Бахмуті.

Снайпер із РФ вбив літню пару в Бахмуті – ДПСУ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button