Україна

ЗСУ оцінили іранські дрони, які використовує Росія


ЗСУ оцінили іранські дрони, які використовує Росія

Потрібно бути готовими до того, що ворог використовуватиме різні модифікації іранських дронів, зазначив Юрій Ігнат.

 
Повітряні сили ЗСУ підтвердили застосування російськими агресорами іранських безпілотників Shahed 136. Це досить складна ціль, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час національного телемарафону у п’ятницю, 16 вересня.
 
“Що стосується Ірану, так, є дані, що, справді, російська армія отримує і вже використовує (іранські дрони. – Ред.). Ми бачили вже збитим аж ніяк не один БпЛА – це Shahed 136. Це баражуючий боєприпас, фактично дрон-камікадзе. Зрозуміло, що ціль надзвичайно складна, і для збиття саме таких цілей ще потрібні додаткові системи. Крім того, потрібна, знову ж таки, пильність наших воїнів”, – сказав Ігнат.
 
Він зазначив, що Росія має велику потребу у цій зброї, і потрібно бути готовими до того, що ворог також використовуватиме інші модифікації іранських дронів.
 
“Це нові виклики, і буде адекватне реагування та нові прийоми протидії їм”, – запевнив Ігнат.
 
Нагадаємо, 13 вересня повідомлялося, що ЗСУ вперше збили іранський безпілотник. Було опубліковано фото його уламків. Водночас на залишках апарата видно написи кирилицею – М214 Герань-2.
 
Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновків, що Іран міг відправити у Росію першу партію безпілотників, розраховуючи на отримання російських військових літаків Су-35.
 
До цього повідомлялося, що Іран підписав із РФ угоду про експорт деталей та авіаобладнання.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button