Україна

ЗСУ отримали ще один модернізований літак

Повітряні Сили Збройних Сил України отримали відремонтований і модернізований навчально-тренувальний літак Л-39М1, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу державного концерну.

Його військовій частині-експлуатанту передало державне підприємство «Одеський авіаційний завод», яке входить до складу «Укроборонпрому», йдеться у повідомленні

Переліт машини до військового підрозділу виконано у штатному режимі, без зауважень. Це вже другий літак цього типу, модернізований у поточному році на ДП «ОАЗ» і переданий до військового підрозділу Міністерства оборони України. Таким чином, завод своєчасно і якісно виконав обов’язки в загальному комплексу державних заходів з забезпечення повного і незалежного від інших країн циклу підготовки та підтримання льотних навичок льотчиків винищувальної і штурмової авіації в Україні.

На літаках встановлені модернізовані авіаційні двигуни АІ-25ТЛШ з поліпшеними технічними характеристиками, що дозволяє у сукупності з встановленою сучасною системою об’єктивного контролю БУР-4-1-07 розширити діапазон учбових справ і значно підвищити безпеку льотної підготовки.

Підприємство ретельно забезпечує експлуатацію раніше відремонтованої і модернізованої авіаційної техніки. Наближається термін ремонту модернізованих раніше на підприємстві літаків Л-39М, які є результатом набагато більш поглибленої у порівнянні з модифікацією Л-39М1 модернізації літака Л-39С, здійсненної в тісній кооперації з підприємствами-співвиконавцями. Поряд з модернізованим двигуном АІ-25ТЛШ і бортовим універсальним реєстратором БУР-4-1-07, на Л-39М встановлено сучасний літаковий бортовий тренажерний комплекс БТК-39, при цьому органи керування літаком, прицільна головка, та окремі елементи кабіни виготовлені таким чином, щоб максимально наблизити інформаційне поле кабіни до інформаційного поля бойових літаків-винищувачів і штурмовиків. Апаратні та програмна частини авіаційного комплексу виготовлені в Україні в рамках програми імпортозаміщення.

Використання Л-39М дозволяє відпрацьовувати у реальному польоті дії льотчика та відновлювати і підтримувати льотні навички під наглядом інструктора, потрібні під час перехоплення повітряних цілей та роботі по наземним цілям, а також інші бойові алгоритми без застосування реальних бойових пусків. Апаратно-програмний комплекс літака забезпечує також проведення аналізу учбових польотів з використанням матеріалів –відео та цифрових реєстраторів.

Літак Л-39М забезпечує суттєву економію фінансових коштів та збереження ресурсів бойових літаків, підвищує безпеку льотної підготовки.

 

 

 

 

 

Back to top button