Україна

ЗСУ отримали німецькі зенітки Gepard – Резніков


ЗСУ отримали німецькі зенітки Gepard - Резніков

Тепер Міноборони веде переговори із західними партнерами про танки Leopard та Abrams. Одна дружня країна готова передати їх Україні.

Німеччина передала Україні перші три зенітні самохідні установки Gepard та боєприпаси до них. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону у понеділок, 25 липня.

Він нагадав, що це лише частина зеніток цього типу, яку Німеччина має намір надати Україні. Загалом ЗСУ мають отримати 15 установок Gepard.

“Сьогодні офіційно зайшли три перші Gepard. Це протизенітні ракетні комплекси, до яких нам передано кілька десятків тисяч боєприпасів. Відповідно ми очікуємо на 15 Gepard. Три вже сьогодні заїхали в Україну, і вони вже у розпорядженні Збройних сил”, – сказав Резніков.

Також міністр повідомив, що Міноборони веде переговори із західними партнерами про танки Leopard та Abrams. Одна дружня країна готова передати їх Україні.

“Спочатку наш план – кілька десятків танків, на яких ми проводитимемо навчання наших танкових екіпажів, швидше за все в країнах Балтії… Ми зараз ведемо переговори не лише про Leopard, а також намагаємось переконати наших партнерів, що це можуть бути й інші танки, наприклад Abrams”, – зазначив Резніков.

Нагадаємо, у червні Німеччина опублікувала список зброї, яка вже була чи буде поставлена ​​Україні. До нього увійшли 30 ЗСУ Gepard, система протиповітряної оборони (ППО) IRIS-T, три реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) Mars та інше озброєння.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button