Україна

ЗСУ отримали автономні розвідцентри Skykit – ЗМІ


ЗСУ отримали автономні розвідцентри Skykit - ЗМІ

Військові можуть підключитися до одного із 40 комерційних супутників, аналізувати дані, зібрані різними модулями штучного інтелекту.

 
Бійці української армії отримали сучасні автономні розвідувальні центри Skykit. Про це повідомляє французьке видання L’Express.
 
Зазначається, що військові можуть використовувати у бойових діях десятки, можливо, сотні валіз Skykit, розроблених американською компанією Palantir.
 
Як відомо, у червні минулого року президент України Володимир Зеленський зустрічався у Києві з директором компанії Palantir Алексом Карпом. Вони обговорили питання подальшої співпраці у сфері захисту та безпеки, а також цифровізації.
 
Palantir Skykit – повністю автономний розвідувальний центр, який містить два вбудовані монітори, акумуляторні блоки живлення та спеціальний ноутбук. Він обладнаний безпілотником Quadcopter та невеликою камерою Trailcam Nano. Система має власний безпечний супутниковий зв’язок. Військові можуть підключитися до одного з 40 комерційних супутників, аналізувати дані, зібрані різними модулями штучного інтелекту, і виявити ворога. Залежно від міжурядових угод Skykit також може отримати доступ до військових супутників.
 
Раніше повідомлялося, що SpaceX обмежила використання Starlink для ЗСУ. В Офісі президента відреагували на це, заявивши, що компанії мають для себе вирішити: або вони на боці права на вільне життя та України, або вони на боці Росії та її “права” на вбивства, захоплення територій.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button