Україна

ЗСУ наступають на всіх напрямках – Міноборони


ЗСУ наступають на всіх напрямках - Міноборони

Контрнаступ української армії з точки зору його ефективності йде за планом, запевнила Ганна Маляр.

Українські війська перехопили стратегічну ініціативу й наступають на всіх напрямках. Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону в п’ятницю, 30 червня.

“На фронті фактично триває боротьба за те, яка зі сторін утримуватиме ініціативу. Якщо говорити загалом по всьому фронту – і схід, і південь, то ми перехопили стратегічну ініціативу, і ми наступаємо на всіх напрямках. Якщо говорити окремо за напрямками, то це швидше оперативна ініціатива”, – зазначила Маляр.

За її словами, українські війська впевнено рухаються на сході флангами навколо Бахмута, але в саме місто ЗСУ не заходили.

“Ми продовжуємо контролювати південно-західні околиці міста, але основні бої точаться саме довкола міста. І там можна говорити, що йде наступ на декількох напрямках – не тільки фланги, значно ширший зараз фронт. І в нас просування абсолютно на всіх напрямках, де ми рухаємося”, – запевнила Маляр.

Вона повідомила, що на півдні українські військові рухаються з різним успіхом.

“Десь бувають дні коли це понад 1 кілометр, десь буває менше. Може бути десь і до 2 кілометрів. По-різному”, – розповіла Маляр і додала, що на півдні іде вирівнювання фронту для того, аби зайняти і закріпитися на потрібних рубежах.

Вона запевнила, що контрнаступ йде за планом. Наступальні дії включають виконання багатьох задач. А оцінювати результати можуть лише військові.

“Контрнаступ, якщо ми хочемо його оцінювати згідно з ефективністю, то це не тільки просування і звільнені населені пункти. Це дуже багато різних задач. Зокрема, згадайте, як довго тривала підготовка обстановки в Херсоні для його звільнення. Це не було миттєво. Це була кількамісячна підготовка самої ситуації, атмосфери потрібної для звільнення. Так само й тут виконуються певні задачі”, – сказала Маляр.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що контрнаступ ЗСУ тільки розпочався й основні підрозділи ще не беруть у ньому участі. Він запевнив, що українські війська забезпечені всім необхідним для досягнення перемоги.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button