Україна

ЗСУ на півдні знищили майже 200 окупантів


ЗСУ на півдні знищили майже 200 окупантів

Диверсійні групи окупантів по десять осіб намагалися прорватися в районі Княжівки й Ольгиного.

 
Українські захисники південних областей за добу знищили близько 200 окупантів. Також завдали значних втрат ворогу в техніці. Про це у суботу, 9 липня, повідомляє оперативне командування Південь.
 
“На захисті південних рубежів українські військові знищили 194 окупантів і 42 одиниці техніки, серед них 2 РСЗВ Град, 2 командно-штабні машини, 4 зенітні гарматно-ракетні комплекси Панцир-С1, 1 пуско-зарядна установка зенітно-ракетного комплексу Бук-М2, 6 самохідних гаубиць типу Акація, 26 одиниць автомобільної техніки, 1 безпілотник-розвідник Орлан-10 та 3 склади з боєприпасами”, – йдеться в повідомленні.
 
В ОК Південь розповіли, що окупанти не ведуть наступальних дій, а лише намагаються там утримати свої оборонні рубежі. Також не зафіксовано спроб створювати ударні угруповання, тому передумов для просування ворога немає.
 
В ОК Південь зазначили, що протягом дня, що минув, ракетні й авіаційні удари тривали як уздовж лінії зіткнення, так і по тилових районах.
 
Російські війська у п’ятницю намагалися здійснити прорив на півночі Херсонської області.
 
“У районі Князівки й Ольгиного противник намагався здійснити прорив диверсійно-розвідувальними групами до 10 рашистів. Успіху не було. Отримавши відсіч, ретирувався”, – розповів речник оперативного командування Південь Владислав Назаров.
 
Білу Криницю, розташовану трохи на південь, росіяни атакували парою гелікоптерів Ка-52, а з важкої артилерії обстріляли Велику Кострому на півдні Дніпропетровської області.
 
“Під обстріл із Градів також потрапило село Червоногригорівка на Дніпропетровщині. Воно розташоване на правому березі Дніпра навпроти Енергодара і Запорізької АЕС. Стріляли з іншого берега водосховища”, – сказав Назаров.
 
Раніше Міноборони показало роботу німецьких гаубиць.
 
Також повідомлялося, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав роботу гаубиць калібру 155 мм типу М777, які США передали українським військовим.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button