Україна

ЗСУ на Донбасі відбили 14 атак ворога

ЗСУ на Донбасі відбили 14 атак ворога

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

ЗСУ продовжують відбивати наступи противника

Російські загарбники продовжують наступ у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та створення сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

 

Протягом доби на території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили 14 атак ворога. Було знищено 11 танків, сім артилерійських систем, 28 одиниць броньованої техніки і 14 автомобілів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 30 квітня.

 

Зазначається, що підрозділи російських військ переміщуються з території Бєлгородської області в район Ізюма. Йдеться про підрозділи зі складу Східного військового округу.

 

На Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на тому, щоб утримати позиції та завдати удару по ЗСУ.

 

Ворог завдає авіаційних, ракетних ударів і обстрілює об’єкти з артилерії в глибині території України, позиції наших військ вздовж лінії зіткнення та в прикордонних районах. Триває перегрупування та посилення угруповань російських військ.

 

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли позиції українських військ у районах населених пунктів Кондратівка, Катеринівка, Сваркове і Білокопитове.

 

Російські підрозділи намагалися вести наступ у напрямку Сулигівки і Довгого, успіху не мали. Задля прикриття угруповань своїх військ на Харківському й Ізюмському напрямках противник намагається розгорнути сили і засоби ППО.

 

У Східній операційній зоні ворог продовжує вести наступ на Лиманському (у районах населених пунктів Ямпіль, Озерне, Лиман), Сєверодонецькому, де намагається завершити захоплення Рубіжного, Попаснянському (у напрямку Калинового і Попасної) і Курахівському (Оленівка і Новомихайлівка) напрямках. Успіху немає, бойові дії продовжуються.

 

На Запорізькому напрямку не припиняються артилерійські обстріли підрозділів ЗСУ.

 

На Південнобузькому напрямку активного ворожого наступу не було, є поодинокі обстріли українських позицій.

 

На Бессарабському напрямку без суттєвих змін.

 

На Миколаївському напрямку противник активізував повітряну розвідку в оперативній глибині оборонних позицій ЗСУ, імовірно – задля викриття наявності і характеру дій резервів.

 

Зазначається, що ЗСУ вразили 10 повітряних цілей: один літак і дев’ять БПЛА оперативно-тактичного рівня Орлан-10.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button