Україна

ЗСУ мають успіх у районі Старомайорського


ЗСУ мають успіх у районі Старомайорського

Військові просунулись на 500 метрів вздовж лінії фронту у районі Старомайорського. Окрім того, захисники мають просування до 750 метрів у глибину ворога.


На Бердянському напрямку в районі Старомайорського Сили оборони дещо просунулися вздовж лінії фронту та вглиб окупованої території. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.
 
“На Бердянському напрямку українські штурмовики в районі Старомайорського мали черговий успіх, просунувшись уздовж лінії фронту від пів кілометра. А також мають просування до 750 метрів углиб противника”, – сказав він.
 
На Мелітопольському напрямку, в районі Роботиного, у зв’язку зі щільним мінуванням положення українських сил – без змін.
 
Загалом, за словами речника, за минулу добу в ході ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках – без змін. Росіяни продовжують чинити опір, здійснюють переміщення військ, застосовують резерви.
 
Українські ударні підрозділи закріплюються на ударних рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.
 
Серед першочергових заходів на зайнятих рубежах є розмінування. За його словами, добре показала себе техніка, яку Україні надали міжнародні партнери – інженерні танки Wisent та Dachs.
 
Нагадаємо, напередодні міністр оборони Олексій Резніков заявив, що наступ ЗСУ відстає від графіка, однак він іде за планом.

Протягом минулої доби українська армія відбила атаки росіян на чотирьох східних напрямках та продовжує наступ на півдні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button