Україна

ЗСУ мають частковий успіх в районі Кліщіївки


ЗСУ мають частковий успіх в районі Кліщіївки

Сили оборони успішно стримують ворога на східних напрямках та наступають на півдні, зазначили у Генштабі.

Збройні сили України продовжують ведення оборонних дій на сході та ведення наступальної операції на півдні України, знищують ворога, визволяють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив Генеральний штаб в ранковому зведенні 11 вересня.

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Ворог завдав п’яти ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і цивільних об’єктах. Крім того, окупанти атакували Україну 33 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, 26 з яких знищила ППО. 

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах.

В районі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця на Бахмутському напрямку Сили оборони мають частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах, тривають жорсткі бої.

Окрім цього, окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Курдюмівки Донецької області.

В районі відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках українська армія має ініціативу, стримує ворога, проводить штурмові дії. Успішно тримає оборону в районах Кераміка, Авдіївки, Сєверного, Мар’їнки та Рівнополя Донецької області, де протягом доби противник здійснив близько 20 невдалих атак.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилах ворога.

Протягом доби українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ уразили вісім артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, за даними на 10 вересня, РФ втратила в Україні 268 630 військових. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button