Україна

ЗСУ, йморівно, здійснили прорив на Запоріжжі – ISW


ЗСУ, йморівно, здійснили прорив на Запоріжжі - ISW

Інститут вивчення війни наводить дані від кількох російських джерел, які вказують на прорив ЗСУ на лінії Роботине-Вербове.

Щонайменше чотири українські роти зі значною кількістю бронетехніки увірвалися на позиції росіян на лінії Роботине-Вербове після масованого артилерійського обстрілу. Про відповідну заяву окупаційного чиновника Запорізької області Володимира Рогова повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за підсумками середи, 27 вересня.

У свою чергу російський військовий блогер, який гаряче підтримує командувача ПДВ РФ генерал-полковника Михайла Теплінського, критикуючи Міноборони Росії, відповів Рогову, що українські війська вже пройшли мінні поля та протитанкові укріплення “зуби дракона” на лінії Роботине-Вербове і що українські сили рано чи пізно здійснили б такі атаки.

За інформацією аналітиків, інший російський військовий 26 вересня заявив про інтенсивні взаємні обстріли, які роблять небезпечними наземні дії біля Вербового та Роботиного.

Інший військовий відповів на цю заяву, заявивши, що особисте джерело з російського 108-го полку ПДВ (7-а дивізія) повідомило про інтенсивний український обстріл у цьому районі. Він додав, що їхнє джерело надало незрозумілу інформацію про те, чи 108-й полк ПДВ рухався до Вербового чи відходив із Вербового.

Окрім цього, військовий розповів, що російське військове командування в Москві скасувало плани передислокації російської 106-ї дивізії ПДВ у район Роботине для допомоги діючим там нині 7-й і 76-й дивізіям ПДВ.

ISW наголошує, що ситуація біля Вербового залишається незрозумілою, оскільки відомі російські військові блогери стали помітно менше і не так детально повідомляти про російську активність на цій лінії фронту, а також не повідомляють новини про російські невдачі.

Нагадаємо, командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія генерал  Олександр Тарнавський напередодні пообіцяв “гарні новини” з півдня. 

Тарнавський повідомив, що наші війська прорвали оборону росіян біля села Вербове у Запорізької області, яке було одним з ключових населених пунктів у протистоянні на Мелітопольському напрямку.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button