Україна

ЗСУ Іглою збили ракету Х-22, що летіла на Київ


ЗСУ Іглою збили ракету Х-22, що летіла на Київ

Ворожу ракету, що летіла на столицю, збили четверо мобілізованих воїнів за допомогою ПЗРК Ігла.

Четверо воїнів 101 окремої бригади охорони Генерального штабу ім. генерал-полковника Геннадія Воробйова збили ворожу ракету, що летіла до Києва. Про це повідомляє прес-служба бригади.

Ворожу ракету збили четверо мобілізованих воїнів за допомогою ПЗРК Ігла. З метою безпеки та дезорієнтації ворога бригада навмисно не вказала локацію на імена воїнів, хоч і розкрила позивні: Хмельницький, Турок, Зелений та Саламандра. Власне, точний постріл здійснив Хмельницький.

Воїн наголошує, що це був результат злагодженої колективної роботи. Це сталося на світанку.

“Світало. Найважчий час доби, коли максимально хилить у сон, і тому це улюблений момент ворога для чергових підлостей. Ми, як завжди, чергували максимально уважно і совісно, адже чудово розуміємо, яка колосальна відповідальність зараз закріплена за кожним. Мимоволі прислухаєшся до кожному шурхоту, дихаєш через раз. Той неприємний звук не сплутати ні з чим. Сумнів не було. Як і коливань – тіло рефлекторно почало діяти оперативно і, як писав у конспекті. Вперше стріляв бойовими. До того були професійні навчання і лише теорія. Між пострілом і вибухом, що свідчить про влучення в ціль, кілька секунд. Тоді вони здалися вічністю. На щастя, не промазав і старт був вдалим. А значить, ракета Х-22, яка летіла на столицю і несла смерть і руйнування, навіки змінила координати свого маршруту у бік російського корабля”, – прокоментував Хмельницький.

Раніше повідомлялося, що американські NASAMS посилять ППО України. Київ продовжує переговори з партнерами щодо отримання іншого сучасного озброєння для ЗСУ, сказав глава держави.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button