Україна

ЗСУ готуються до масованих обстрілів – Ігнат


ЗСУ готуються до масованих обстрілів - Ігнат

Зараз Україна має таке різномаїття засобів ППО, якого немає у всьому світі, зазначив Юрій Ігнат.

Повітряні сили України продовжують зміцнювати свої сили напередодні можливих масованих осінніх обстрілів. У свою чергу Росія збільшує виробництво дронів. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у неділю, 3 вересня.

“Ми зміцнюємо наші Повітряні сили. Всі Сили оборони зміцнюють свою ППО. ППО малого радіуса дії, звісно, не має такої дистанції для знищення повітряних цілей, однак якщо їх буде більше, то й результат буде кращим”, – заявив він.

За словами Ігната, зараз Росія не має того запасу ракет, який був раніше. Але росіяни збільшують виробництво дронів і до цього треба бути готовими.

“Українці готові, думаю, енергетики підготувались до негативних сценаріїв й протиповітряна оборона безумовно. Рік тому ми взагалі не мали західних засобів середнього радіуса дії. У нас лише восени з’явились перші NASAMS та IRIS у дуже обмеженій кількості. Якщо подивитись, сьогодні ми маємо таке різномаїття засобів ППО, якого немає у всьому світі”, – зазначив речник.

Ігнат підкреслив, що західне ППО доповнює радянську техніку України, яка також доволі ефективно працює. Мова йже про ЗРКУ Бук і С-300.

“Увесь цей “вінегрет” працює й приносить результат. Питання в тому, що цього недостатньо, бо країна велика й доводиться локально організовувати ППО, захищаючи об’єкти, міста та стратегічні об’єкти”, – пояснив він.

Нагадаємо, у ніч на 3 вересня Росія знову атакувала портову інфраструктуру Подунав’я в Одеській області. Пізніше стало відомо, що підрозділи ППО збили 22 “шахеда” із 25, які запустив ворог.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button