Україна

Зростання тарифів – Корольчук заявив, що тариф на транспортування магістральними газопроводами може зрости у 10 разів – 1News


Фото з відкритих джерел

Юрій Корольчук заявив про неефективне використання коштів “Оператором ГТС України”

Українців у питанні тарифів беруть в оточення: тариф на транспортування газу магістральними газопроводами може зрости удесятеро – з 16 коп до 1,6 грн. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив енергетичний експерт Юрій Корольчук.

Гість студії прогнозує, що проблема з тарифами на житлово-комунальні послуги буде більш проблемною, ніж вартість перевезень в Україні.

“Стоїть питання по “Нафтогазу”. Транзит у нас закінчується. До 2024 року у нас договір з Росією на транзит газу. А у нас “Оператор ГТС” “вбухує” гроші у модернізацію, у реконструкцію. Міняє, наприклад, компресор був такий, він ставить такий самий компресор. Лінії були магістральних газопроводів, він міняє на таку саму лінію. Для чого, якщо транзит буде скорочуватися? Офіційно про це всі говорять. Тобто фактично вони, по-перше, виходить, розкрадають гроші, тому що витрачають їх неефективно. А другий момент – якщо транзит скоротиться і буде там 27 млрд кубометрів газу, те, що ми споживаємо, на кому це відіб’ється? На споживачах, на нас з вами. Буде ціна – зараз 16 коп. за кубометр у транспортуванні магістральними газопроводами (не той, що розподіл, це окрема історія), а так – буде 1,6 грн. Тобто у 10 разів! І все це у тариф ляже, ми заплатимо!” – заявив Юрій Корольчук.

Експерт резюмував: “Усюди людей беруть в “окружение”, оточують, і людям тяжко. Вони також будуть не платити, будуть боргувати і будуть у цілому зменшувати свої людські потреби”.

1News за темою: Деякі регіони України можуть залишитися без газопостачання вже наприкінці лютого, – Кучеренко

Нагадаємо, як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Кабінет міністрів надасть окрему дотацію 66 громадам у межах домовленостей про непідвищення тарифів на опалення та гарячу воду до кінця опалювального сезону.

Читайте також: “Тарифи на газ у лютому 2022 року: Яка ціна у різних постачальників”.


Джерело

Back to top button