Україна

Зросла кількість убитих Росією українських дітей


Зросла кількість убитих Росією українських дітей

Внаслідок обстрілу військами РФ м. Селидове Донецької області 28 травня загинув 13-річний підліток. Це 550-а загибла дитина в офіційному реєстрі жертв російської агресії серед українських дітей.

За даними ювенальних прокурорів, внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули щонайменше 550 дітей. Про це в четвер, 30 травня, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Повідомляється, що станом на ранок 30 травня 2024 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 550 дітей загинули й понад 1354 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільше загиблих і поранених дітей у Донецькій (534), Харківській (379), Херсонській (152), Дніпропетровській (139), Київській (130), Запорізькій (108) і Миколаївській (107) областях.

В Офісі генпрокурора неодноразово наголошували, що подають тільки доведені у належно задокументовану інформацію щодо загиблих і поранених дітей, а насправді їх кількість значно більша.

Протягом останніх днів з’явилися нові дані для сумної статистики: 28 травня внаслідок обстрілу військами рф м. Селидове Донецької області загинув 13-річний підліток. Того ж дня через обстріл селища Олексієво-Дружківка Краматорського району Донецької області постраждав 4-річний хлопчик.

Раніше повідомлялося, що Росія планує влітку посилити депортацію українських дітей.

Понад 2000 дітей вважаються зниклими безвісти внаслідок війни – омбудсмен

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button