Україна

Зросла кількість країн, які підтримали комюніке Саміту миру


Зросла кількість країн, які підтримали комюніке Саміту миру

Українську Формулу миру поділяють усі континенти та регіони світу – від Європи до Карибського басейну, ззаначив Володимир Зеленський.

Антигуа і Барбуда – острівна держава у Карибському морі – приєдналася до комюніке за підсумками глобального Саміту миру. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у соцмережі Х в середу, 19 червня.

“Я вдячний Антигуа і Барбуді за приєднання до комюніке глобального Саміту миру. Це перша країна, яка не була представлена на Саміті, але згодом приєдналася до підсумкового документа”, – написав він.

За словами Зеленського, це свідчить про те, що українську Формулу миру та бачення справедливого й тривалого миру поділяють усі континенти та регіони світу – від Європи до Карибського басейну. Він переконаний, що ця коаліція лише зростатиме.

“Дійсно стабільний світ – це світ справжньої рівності, де всі нації мають право голосу та можуть продемонструвати своє лідерство. Саме тому ми створили формат Саміту миру, який продовжимо розвивати, залучаючи нових учасників і ретельно працюючи над наближенням миру”,– додав президент.

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбувся глобальний Саміт миру, організований Україною. Комюніке саміту підписали 80 країн, але згодом дві з них – Ірак і Йорданія – відкликали свої підписи.

У свою чергу очільник МЗС Дмитро Кулеба вважає, що до комюніке Саміту миру приєднається ще кілька країн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − seven =

Back to top button