Україна

Зрадника, який “провів” техніку РФ до околиць Києва, засудили до 15 років


Зрадника, який провів техніку РФ до околиць Києва, засудили до 15 років

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав зрадник, який “провів” до околиць Києва понад 120 одиниць техніки окупантів.


Реальний термін ув’язнення отримав зрадник, який у перші дні вторгнення Росії “провів” на власному авто із Сумської області до околиць Києва 128 одиниць військової техніки окупантів. Серед неї – танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки. Про це повідомила пресслужба СБУ в п’ятницю, 10 листопада.
 
Зазначається, що ця бойова техніка входила до складу “передових” підрозділів військ РФ, які отримали завдання штурмувати столицю України з північно-східного напрямку. За час війни вищезгадана колона ворожих військ була знищена українськими захисниками.
 
При цьому сам російський агент після “супроводу” окупантів повернувся на Сумщину, де продовжив працювати на ФСБ навіть після звільнення регіону. Так, за вказівкою російської спецслужби він збирав розвіддані про дислокацію та наявне озброєння Сил оборони на території області.
 
Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у результаті спецоперації у серпні 2022 року. У затриманого було вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ.
 
За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба завербувала напередодні повномасштабного вторгнення в Україну. Серед основних його завдань було забезпечення “навігації” військових колон агресора по найкоротших шляхах до Києва.
 
За матеріалами Служби безпеки суд визнав ворожого агента винним у державній зраді та призначив йому 15 років тюрми.

 
Нагадаємо, зрадника, який хотів навести Шахеди на позиції морпіхів ЗСУ на Запоріжжі засудили до 15 років тюрми з конфіскацією майна. А агента ФСБ, який шпигував за ЗСУ під Бахмутом, було засуджено до 15 років за ґратами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button