Світ

Естонія анонсувала безпекову угоду з Україною

Естонія анонсувала безпекову угоду з Україною

Фото: Unsplash

У МЗС Естонії анонсували підписання безпекової угоди з Україною

Міністр закордонних справ Естонії закликав інші західні країни укласти таке ж зобов’язання, яке дозволить Україні розраховувати на 120 мільярдів євро військової підтримки на рік.

В Естонії повідомили про намір підписати угоду про безпекову співпрацю з Україною в межах декларації лідерів “Групи семи”, ухваленої на Вільнюському саміті НАТО. Про це під час пресконференції в п’ятницю, 8 березня, повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна, пише Європейська правда.

“Ми збираємось підписати двосторонню угоду між Естонією та Україною для довгострокових зобов’язань”, – сказав Тсахкна.

Міністр додав, що Естонія вклала 1,4% ВВП у військову підтримку України, і продовжить це робити, зокрема наступного тижня планує схвалити новий пакет військової допомоги.

“Коли ми підпишемо двосторонню угоду між Естонією та Україною, ми обіцяємо й зобов’язуємось виділяти 0,25% ВВП на рік на військову підтримку”, – зазначив керівник МЗС Естонії.

Міністр закликав інші західні країни укласти таке ж зобов’язання, яке дозволить Україні розраховувати на 120 мільярдів євро військової підтримки на рік – “достатньо, щоб відтіснити росіян” з України.

Нагадаємо, Естонія закликала Європу “діяти негайно”, щоб допомогти Україні. Україна наступні чотири роки отримуватиме військову допомогу у розмірі 0,25% ВВП Естонії.

США передали Естонії конфісковані кошти РФ для допомоги Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button