Світ

В ООН заявили, що вважають справжнім відео з розстрілом воїна ЗСУ

В ООН заявили, що вважають справжнім відео з розстрілом воїна ЗСУ

Фото: Скриншот видео

Фото українського воїна перед тим, як російські військові злочинці його розстріляли

Речник Організації заявила, що попередня експертиза говорить про справжність відео з моментом вбивства українця.

 

Організація Об’єднаних Націй (ООН) нині досліджує відео із стратою українського воїна російськими окупантами. Там вважають, що воно може бути справжнім. Про це заявила представник Управління ООН із прав людини, повідомляє інформагентство AFP.

 

“Нам відомо про відео, розміщене в соціальних мережах, на якому видно, як українського солдата hors de combat (не в бою, – ред.), вочевидь, розстрілюють російські збройні сили. На основі попередньої експертизи ми вважаємо, що відео може бути справжнім”, – заявила спікер.

 

За словами представниці ООН, від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України Управління ООН з прав людини задокументувало численні порушення міжнародного гуманітарного права щодо військовополонених.

 

“За всіма цими звинуваченнями мають бути проведені неупереджені та ефективні розслідування, а винні мають бути притягнуті до відповідальності”, – резюмувала вона.

 

 

Згодом стало відомо, що загиблим військовим, відео розстрілу якого з’явилося в мережі, за попередніми даними, може бути військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

 

Крім того, військовий кореспондент Юрій Бутусов озвучив свою версію того, ким був розстріляний росіянами український військовополонений. За його словами, загиблий – це 43-річний воїн 163-го батальйону територіальної оборони міста Ніжин Олександр Мацієвський.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button