Україна

Зниження цін на пальне – Гетманцев назвав, на скільки може зменшитися ПДВ і акциз – 1News


Фото з відкритих джерел

Данило Гетманцев зазначив, що ідеться про приведення до балансу ставок на бензин, на дизель і на скраплений газ

У Верховній Раді триває обговорення питання щодо зменшення ставки ПДВ на пальне до 7% і зменшення акцизного податку на бензин, оскільки потрібно знайти компенсатори для державного бюджету. Про це під час брифінгу у кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат України (фракція “Слуга народу”), голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Трансляцію вів “Перший Незалежний”.

https://www.youtube.com/watch?v=HMEBDb2o4Zs

Народний депутат, коментуючи інформацію про те, що президент Володимир Зеленський анонсував запуск програми “економічного патріотизму”, зауважив, що на сьогодні триває обговорення пропозиції щодо зниження ПДВ на бензин та дизельне паливо, проте законопроєкту ще немає.

“Ми обговорюємо, з одного боку, дійсно, як прийняти це рішення, а з іншого боку, знайти компенсатори для державного бюджету для того, щоб таке рішення було прийняте. Ви знаєте, що питання чи причина прийняття такого рішення – збільшення вартості енергоносіїв, збільшення вартості бензину, тому, дійсно, обговорюємо зменшення ставки ПДВ до 7% і обговорюємо зменшення акцизного податку на бензин саме”, – сказав Данило Гетманцев.

Відповідаючи на уточнююче запитання, на скільки саме буде зменшення, нардеп сказав: “Оговорюється зараз, тобто це не є рішення, можливість приведення до певного балансу ставок на бензин, ставок на дизельне пальне і ставок на скраплений газ. Мова йде про те, щоб ці ставки були наближені одна до одної. На сьогодні, якщо ми маємо у районі 50 доларів ставку на скраплений газ, а на бензин ми маємо 213,5 долара, тобто ставки дуже між собою відрізняються”.

1News за темою: Визнання РФ “ЛДНР”: Золото рекордно злетіло у ціні, а втрати сягнули трильйона доларів

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував запуск програми “економічного патріотизму”, що передбачає зниження податкового навантаження на бізнес і зниження ПДВ на бензин та дизельне паливо.

Читайте також: “Визнання РФ “Л/ДНР”: Золото рекордно злетіло у ціні, а втрати сягнули трильйона доларів”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button