Україна

Зниження ПДФО в Україні – Мінфін прокоментував ідею – 1News


Фото з відкритих джерел

В уряді попереджають, що зниження ставки прибуткового податку призведе до втрат державного і місцевих бюджетів

Народні депутати пропонують знизити ставку податків на доходи фізосіб, щоб мотивувати бізнес не платити зарплати в конвертах і не використовувати схеми ухилення. Проте Міністерство фінансів скептично оцінює цю ідею. Про це повідомила пресслужба відомства у відповідь на запит “РБК-Україна”.

У Мінфіні вважають, що зниження ставки прибуткового податку призведе до втрат державного і місцевих бюджетів. Зокрема, для місцевих, за підсумком минулого року, йдеться про 212,2 млрд гривень.

За цей рахунок фінансуються дитячі садки, школи, лікарні, виплачується соцдопомога і субсидії. Також податок на прибуток – це ресурс для компенсації пільгового проїзду та інших витрат на місцях.

1News за темою: Податкова амністія: Українців попередили про закінчення пільгового періоду

При цьому обʼєднання прибуткового податку з єдиним соціальним внеском у Мінфіні вважають можливим лише в разі пошуку компенсаторів втрат бюджету. Інакше можуть виникнути проблеми.

“Зниження ставки єдиного внеску призведе до дефіциту бюджетів Пенсійного фонду та фондів соціального страхування, що вимагатиме джерел покриття видатків державного бюджету і може призвести до порушення строків виплат та виникнення заборгованості по пенсіях та інших соціальних виплатах”, – вважають у Міністерстві.

1News за темою: Підсанкційних осіб в Україні хочуть зобовʼязати платити податки

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді з’явилася ініціатива ввести податки для декількох видів підробітку. У проєкті податкової реформи йдеться про необхідність запровадити податки на діяльність таксистів, фотографів, перукарів, нянь тощо. Детальніше про нову ініціативу і про те, скільки доведеться платити, – читайте в нашому матеріалі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button