Україна

Знищено значний запас боєприпасів ворога

Знищено значний запас боєприпасів ворога

Фото: Скриншот

Сили оборони України завдали ворогові значних втрат

Сили оборони України розбили ворожі склади в місті Ізюм, а також польовий склад боєприпасів противника в районі населеного пункту Давидів Брід, повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ.

 

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив вечірнє зведення за понеділок, 16 травня.

 

Повідомляється, що в Східній операційній зоні ворог зосередив основні зусилля на Донецькому напрямку.

 

На Слобожанському напрямку противник намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків і запобігти їхньому виходу на кордон України, веде підготовку до наступальних дій силами підрозділів, зосереджених у районі Ізюма, а також посилює угруповання військ підрозділами спеціального призначення та протиповітряної оборони.

 

Сили оборони України розбили ворожі склади в місті Ізюм, знищено значний запас боєприпасів противника.

 

На Харківському напрямку основні зусилля противника зосереджені на утриманні зайнятих позицій та недопущенні просування українських військових підрозділів. Ворог робив безуспішну спробу бойових дій у напрямку населеного пункту Тернова.

 

На Слов’янському напрямку противник намагався відновити наступ.

 

На Донецькому напрямку противник бив по підрозділах українських військ із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та авіації.

 

На Лиманському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Шандриголове, безуспішно намагався просунутися в напрямку населеного пункту Лиман, намагається посилити угруповання своїх військ.

 

На Сєверодонецькому напрямку окупанти із втратами вели бої в районі населеного пункту Борівське.

 

На Авдіївському напрямку ворог діяв у напрямку населеного пункту Суха Балка, обстрілював позиції Сил оборони касетними боєприпасами.

 

На Бахмутському напрямку велися бойові дії в районах населених пунктів Тошківка і Пилипчатине. У районі Гірського окупанти із втратами відійшли від позицій.

 

На Курахівському напрямку ворог безуспішно намагався наступати в районі Мар’їнки і Новомихайлівки.

 

У Маріуполі основні зусилля противник, як і раніше, зосередив на блокуванні й ураженні українських військових у районі заводу Азовсталь, не припиняє артилерійських і авіаційних ударів по території заводу.

 

На Новопавлівському і Запорізькому напрямках активних бойових дій ворог не вів, але завдав ударів по цивільній інфраструктурі в населених пунктах Времівка, Новосілка, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малинівка.

 

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не здійснював, але обстрілював громадянську інфраструктуру із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Шевченкове і Нововоронцовка.

 

Українські військові знищили польовий склад боєприпасів противника в районі населеного пункту Давидів Брід.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button