Україна

Знищення Кримського мосту: у ВМС зробили заяву


Знищення Кримського мосту: у ВМС зробили заяву

Дмитро Плетенчук вважає, що ефект від знищення цього об’єкту буде не такий як раніше, бо він втрачає стратегічне значення.

Знищення Кримського мосту тепер вже не дасть того ефекту, як міг бути раніше, бо його тактико-стратегічне значення у війні зменшується. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, опублікованому в понеділок, 17 червня.

“Менше чверті загального навантаження несе цей міст. Решта йде по поромній переправі, по якій нещодавно був нанесений удар. Тому цей міст уже такого тактично-стратегічного значення не має після тих пошкоджень, які він отримав внаслідок спільної операції СБУ і ВМС з атакою дронів”, – наголосив посадовець.

За його словами, нині частково забезпечення окупаційних військ на Півдні йде з Ростова, проте основним маршрутом була поромна переправа на Крим.

Він також прокоментував будівництво окупантами нової залізниці на півдні.

“Це рокадна залізниця, яку будують конкретно для забезпечення угруповання окупантів на Півдні. До кінця цього року вони будуть намагатися закінчити цей проект – з Ростова вздовж узбережжя Азовського моря до Джанкоя. Ба більше, я впевнений, що вони можуть закінчити її”, – додав Плетенчук.

Проте він підкреслив, що ця залізниця знаходиться в зоні ураження українських засобів і додав, що Україна може вдарити по місцях запуску російських “шахедів” в окупованому Криму – по мису Чауда. Однак наголосив, що всі ці пускові мобільні, тому складність полягає у своєчасному виявленні таких цілей.

Посадовець зазначив, що якби це був стаціонарний об’єкт, звідки росіяни вели б запуски, то його б уже, звичайно, знищили.

Раніше у РФ заявили про атаку БПЛА по “енергомосту на Крим” у Краснодарському краї.

Кримський міст перекрито, на півострові чути вибухи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =

Back to top button