Україна

Знищення катерів у Криму: в ЗСУ розповіли про наслідки для Росії


Знищення катерів у Криму: в ЗСУ розповіли про наслідки для Росії

Спікер ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що окупанти тепер працюють над розв’язанням логістичних проблем.

Росія ховає свої кораблі в місті Туапсе в Краснодарському краї, після атаки України на Чорноморський флот РФ, внаслідок якої вона втратила два десантні катери в тимчасово окупованому Криму. Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Ми основну увагу і надалі приділяємо носіям крилатих ракет. Росіяни це відчувають. Вчергове відбулася передислокація кораблів. Цього разу вони вже відправили їх до Туапсе, кілька одиниць. Тобто російська сторона продовжує розосереджувати свої кораблі через подібні атаки, що звісно ускладнює їм не тільки життя в цілому, а й логістику. Що своєю чергою, звісно, ускладнює застосування цих одиниць”, – пояснив він.

За його словами, сьогодні РФ вже обмежена в можливостях несподівано атакувати Україну з моря.

“Тому що носії було виведено для початку в Новоросійськ, а потім вже в Туапсе. А логістика залишилась у Севастополі, заряджають ці кораблі тільки на основній військово-морській базі. Тому це ускладнило виконання завдань для них. І сподіваємось і надалі це буде для них досить складно”, – пояснив речник.

Він додав, що скоріш за все, окупанти тепер працюють над розв’язанням логістичних проблем, будуть намагатися якось пристосуватися до нових реалій.

За його словами, Україна зі свого боку буде продовжувати атаки по кораблях ворога у Чорному морі.

Як відомо, розвідники знищили у Криму два російські десантні катери. Це сталося у селищі Чорноморське на заході півострова.

Згодом ГУР показало відео атаки на російські катери. На суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82.
 
Пізніше з’явилась інформація, що уражені в Криму десантні катери росіян пішли на дно. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button