Україна

Знищення ГЕС: на водогони підуть ще сім мільярдів


Знищення ГЕС: на водогони підуть ще сім мільярдів

На прокладання трьох ланок водогонів загальною протяжністю понад 144 км уряд першочергово надав 1,5 млрд гривень.

Кабмін виділив додатково 7 млрд гривень для продовження робіт із будівництва водогонів у Дніпропетровській області, які почалися після знищення росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами засідання уряду у вівторок, 22 серпня.

“Долаємо наслідки російського теракту на Каховській ГЕС. Маємо важливі результати. Почала працювати перша нитка водогону на ділянці Інгулець – Кряжове. Вона забезпечить водою 25% населення Кривого Рогу. Виконали роботи за рекордно короткі строки – 76 днів від моменту підриву станції”, – заявив Шмигаль.

За його словами, на прокладання трьох ланок водогонів загальною протяжністю понад 144 км уряд першочергово надав 1,5 млрд гривень.

“Сьогодні ухвалюємо рішення про виділення додатково ще 7 млрд гривень для продовження робіт. Працюємо далі, щоб до зими всі жителі постраждалих міст мали доступ до води”, – добав очільник Кабміну.

Нагадаємо, після підриву росіянами Каховської ГЕС понад 1 млн жителів Дніпропетровщини опинилися під загрозою втрати водопостачання.

Почалося термінове прокладання магістральних водогонів в Дніпропетровській області, щоб завершити роботи до осені. Таким чином можна буде забезпечити водою такі міста як Кривий Ріг, Марганець та Нікополь.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button