Україна

Зняття комбрига Ішкулова: десантники виступили проти


Зняття комбрига Ішкулова: десантники виступили проти

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ запевняє, що інформація про зняття військового з посади неправильно тлумачиться.

80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ виступила проти потенційного зняття з посади комбрига, полковника Еміля Ішкулова. Інформація про можливе звільнення військового стала відома непередодні, а причина нібито полягає в тому, що той виступив проти завдання, яке було неспівмірне з силами бригади. Про це свідчить звернення командирів батальйонів і дивізіонів 80-тої бригади, повідомляє Українська правда.

“Нашу бригаду очолює професійний військовий, офіцер-десантник, полковник Ішкулов Еміль Шамільович, який пройшов всі командирські ланки – від командира розвідувального взводу до бойової бригади. Він знає, що таке вести людей за собою, в тому числі і в тил ворога. Знає, що таке ворожий полон, він нагороджений численними державними та відомчими нагородами, серед яких Народний Герой та орден Богдана Хмельницького трьох ступенів… Ми не розуміємо чому командири, які користуються беззаперечним авторитетом серед особового складу, які мають звитяжний бойовий шлях та досвід великої війни – не угодні для вищого керівництва ЗСУ, адже не бояться озвучувати проблемні питання та доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей та не кладуть бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів.

Вимагаємо залишити на посаді командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади – полковника Ішкулова Еміля Шамільовича під керівництвом якого й надалі готові виконувати бойові завдання, звільняти українську землю від російської нечисті. Ми підтримуємо полковника Ішкулова”, – йдеться в їхньому повідомленні.

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відреагувало на своїй Facebook-сторінці на цю ситуацію і заявило, що ця “інформація супроводжується некоректним тлумаченням”.

“Полковник Еміль Ішкулов дуже досвідчений бойовий офіцер, який пройшов всі командні ланки в підрозділах українського десанту, лицарем орденів І, ІІ і ІІІ ступенів Богдана Хмельницького… (Він) успішно виконував надважкі бойові завдання, зокрема командуючи окремим підрозділом 81 окремої аеромобільної Слобожанської бригади на південному напрямку, а згодом досить тривалий час Галицькою бригад ДШВ на Бахмутському напрямку.

Відповідно, враховуючи безцінний бойовий та командирський досвід цього офіцера, рішенням військового керівництва, полковника Ішкулова буде призначено на вищу посаду. Це дозволить застосувати його знання,  навички та лідерські якості, отримані під час планування та організації ведення бойових дій, вже у масштабі Десантно-штурмових військ ЗС України”, – йдеться в повідомленні.

Як ми вже писали, президент Володимир Зеленський привітав воїнів Сил спеціальних операцій Збройних сил України із професійним святом. 

У Міноборони оцінили результати рекрутингу до ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 14 =

Back to top button