Україна

Знову Балтійський флот. Нова атака на корабель РФСюжет


Знову Балтійський флот. Нова атака на корабель РФ

Російський корабель, який базувався у місті Балтійськ і готувався до бойового чергування, зазнав значних пошкоджень.

 
Головне управління розвідки Міноборони України провело успішну операцію проти Балтійського флоту РФ. Українські розвідники вивели з ладу тральщика Олександра Обухова. Корабель, який базувався у місті Балтійськ та готувався до бойового чергування, отримав значні пошкодження.
 
Загадковий отвір
 
“Через загадкову появу отвору в газоході в двигун потрапила вода і Обухів захлинувся”, – повідомили в ГУР.
 
Російський тральщик тепер потребує капітального ремонту.
 
“Це може виявитися серйозною проблемою – пошкоджений двигун М-503 – дефіцитна річ. Ремонт ключової установки на кораблі є технічно складним і дорогим”, — додають розвідники.
 
Зазначається, що виведений із ладу корабель у липні цього року проходив ремонтні роботи у Санкт-Петербурзі.
 
 
Що за корабель
 
Олександр Обухов (заводський № 521) – базовий тральщик проекту 12700, призначений для пошуку та знищення мін у акваторіях військово-морських баз на безпечній для корабля дистанції.
Водотоннажність корабля становить 890 тонн, довжина 61 метр, ширина 10 метрів, швидкість ходу при повному водотоннажності 16,5 вузла, екіпаж 44 особи. Для боротьби з мінами корабель може застосовувати різні види тралів, а також телекеровані та автономні підводні апарати.
 
Друга операція
 
Обухів – вже другий знешкоджений корабель Балтійського флоту ЗС РФ за останні півроку.
 
У квітні ГУР вивело з ладу російський військовий корабель Серпухов. Представник ГУР Вадим Юсов розповів, що це була частина спецоперації Рибалка, яка тривала з 2023 року. Він зазначив, що в результаті цієї операції було отримано велику кількість важливої ​​інформації, а також щонайменше на півроку виведено з ладу корабель Серпухов.
 
Здійснити операцію допоміг колишній російський військовий, матрос із позивним Гога, який має українське коріння і у 2023 році вийшов на зв’язок із ГУР через проект “Хочу жити!”. Крім того, за словами Юсова, моряк передав ГУР секретну інформацію про Балтійський флот і військово-промисловий комплекс країни-агресора РФ.
 
У межах співробітництва матрос погодився підпалити зсередини корабель Серпухов, у якому проходив службу. Юсов зазначив, що колишній російський матрос намагався розірвати контракт про військову службу до армії РФ, але його не відпустили.
 
Саме це, за словами представника ГУР, змусило екс-військового вийти на зв’язок із українською розвідкою, а потім допомогти провести спецоперацію Рибалка.
 
“Кров не вода: таким чином боєць Гога вирішив повернутися в Україну та боротися з російськими загарбниками у складі легіону Свобода Росії”, – зазначив Юсов.
 
Він також додав, що зараз у Росії знають, що саме Гога причетний до підпалу ракетного корабля Серпухова, а також викрадення секретних документів.
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + five =

Back to top button