Україна

ЗНО-2018: найгірше абітурієнти склали тести з математики

Днями завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Тести показали, що найкраще в Україні знають біологію, найгірше — математику, інформує 1NEWS з посиланням на дані Українського центру оцінювання якості освіти.

У цьому році абітурієнти складали 11 предметів — ті ж, що і в минулому, але без російської мови.

За даними УЦОЯО, в 2018 році кількість тих, хто складав тести збільшилася майже на 100 тис. Так, в цьому році загальне число з’явилися випускників склала 323 тисячі осіб проти 240 тисяч 2017-м. Однак при цьому стало менше круглих відмінників. У минулому році 200 балів (максимальна оцінка) хоча б з одного предмету отримали 303 учасника, то в цьому році — лише 222. З них 12 абітурієнтів відзначилися відразу з двох предметів: по чотири у столиці та Харківської області, двоє — на Львівщині, ще по одному на Полтавщині і Волині.

Найпопулярнішими предметами сесії, як і в минулому році, стали історія України (її прийшли здавати більше 168 тисяч чоловік), математика (112 тисяч), англійська (89 тисяч) та біологія (82 тисячі). При цьому абітурієнти все так само не горять бажанням здавати французька та іспанська мови — тести з цих предметів здали всього 566 та 140 осіб відповідно.

Українську мову і літературу здали гірше, ніж у минулому році: в цьому році всього 86% учасників здали предмет успішно проти 92% у 2017-м.

Краще ж усього учням далася біологія — з цього предмету пороговий бал (окремий для кожного предмета) подолали 92% учасників. Також абітурієнти добре проявили себе з історії та хімії — тут “поріг” перетнули 90% тих, хто з’явився.

Найважче учасникам довелося з математикою і фізикою: за цими напрямками достатню кількість балів набрали тільки 82% і 84% учасників відповідно. У минулому році ситуація відрізнялася: учасники ЗНО непогано впоралися з географією і біологією (пройшли 91% та 87%), зате завалили фізику, німецька та іспанська мови (пройшли тільки 77% і 78% осіб відповідно).

Найбільше прогулювали іноземні мови. Наприклад, здавати німецьку мову прийшли лише 86% зареєстрованих, а іспанський — зовсім 79%. У той же час абітурієнти очікувано відповідально поставилися до обов’язкової програми — писати тести з української мови та літератури з’явилися майже всі (97%).

Нагадаємо, учасники ЗНО отримали результати тестів з усіх предметів.

 

 

 

 

 

Back to top button