Україна

Змінено тариф на газ для підприємств комунальної теплоенергетики

Кабінет міністрів України одноголосно підтримав проект постанови, яким змінив формування тарифів на природній газ для підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ). Відтак, вони використовуватимуть середню ціну на газ, що склалася протягом минулого опалювального сезону, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду.

“Однією із ключових змін, що пропонуються – надати можливість підприємствам ТКЕ при формуванні тарифів використовувати середню ціну природнього газу, що склалася протягом минулого опалюваного сезону – це 4048 грн за 1 тис. кубометрів. При цьому встановлюється обов’язок для підприємств ТКЕ після завершення опалювального періоду здійснювати аналіз витрат та перераховувати вартість теплової енергії, щоб відобразити різницю, яка виникне у тарифах наступного періоду”, – сказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Також він зазначив, що це не призведе до збільшення тарифів, адже у тарифах більшості підприємств ТКЕ враховано ціну газу 6235 грн за 1 тис. кубометрів.

“Такий підхід дозволяє збалансувати інтереси як підприємств теплопостачання, так і споживачів теплової енергії та комунальних послуг”, – додав Чернишов.

Так, рішення було підтримано членами уряду.

 

 

 

 

Back to top button