Україна

ЗМІ: США можуть передати Україні ракети JASSM


ЗМІ: США можуть передати Україні ракети JASSM

За словами одного з посадовців адміністрації Байдена, остаточного рішення щодо відправлення ракети ще не прийняли, однак адміністрація нині опрацьовує складні деталі.

Сполучені Штати розглядають можливість відправки Україні високоточних крилатих далекобійних ракет JASSM на відстань більш як 370 км. Про це пише Politico у четвер, 15 серпня.

Це дасть змогу українським пілотам F-16 запускати ракети з БЧ 450 кг.

Як пише видання, адміністрація Байдена “відкрита” для відправки крилатих далекобійних ракет в Україну.

Наголошується, що цей крок додасть київським F-16 більшої бойової потужності, оскільки країна прагне утримати подальший імпульс у своїй війні проти РФ.

“Готовність Білого дому надати Україні ракету “повітря-земля” з’явилася саме у той момент, коли напрочуд успішний наступ Києва на територію Росії триває другий тиждень поспіль”, – зауважив автор.

За словами одного з посадовців адміністрації Байдена, остаточного рішення щодо відправлення ракети ще не прийняли, однак адміністрація нині працює над складними деталями.


JASSM, розроблена компанією Lockheed Martin і вперше використана на початку 2000-х років, застосовувалася США обмежено в боях і лише з кількома близькими союзниками.

Характеристика: Дальність – 370 км, точність – 2,4 метра, бойова частина  – 450кг.

F-16 з далекобійними ракетами: на що сподівається Україна

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button