Україна

ЗМІ повідомили про новий проєкт з технологічної підготовки військових


ЗМІ повідомили про новий проєкт з технологічної підготовки військових

Мова йде про застосування БпЛА та інших дистанційно пілотованих засобів, звʼязку, радіоелектронної боротьби та розвідки.

В Україні починається масштабний проект з безкоштовної підготовки військовослужбовців для ефективного застосування сучасних технологій при виконанні бойових завдань. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Favbet у п’ятницю, 15 березня.

Вказано, що мова йде про застосування БпЛА та інших дистанційно пілотованих засобів, звʼязку, радіоелектронної боротьби та розвідки. Імплементує проєкт організація Beta– технології перемоги, яка є частиною проєкту Мінцифри Армія дронів і з 2022 року навчає особовий склад та консультує підрозділи Сил оборони.

“Безпілотні технології стали геймченджерами на полі бою. З перших днів повномасштабного вторгнення ми підтримуємо українську армію необхідною технікою, авто та амуніцією – за запитами військових. Серед перших корпоративних донорів приєднуємося до масштабних зборів у межах проєктів президентської фандрайзингової платформи UNITED24 на придбання БпЛА, інноваційного обладнання для ППО та морських дронів”, – розповів головний партнер проекту, засновник групи компаній Favbetі президент фонду FavbetFoundationАндрій Матюха.

За його словами, спільна ініціатива з Beta– технології перемоги з технологічної підготовки українських військових надасть необхідні знання та можливість пройти стажування і тренування, опанувати навички роботи з БпЛА і не тільки.

“Застосування технологій на війні має критичну важливість, в цьому вже нікого не треба переконувати. Генеральне завдання – збільшити кількість та якість застосування високотехнологічних засобів розвідки, коригування, ураження, звʼязку, протидії”, – у свою чергу зазначив співзасновник Beta Федір Сердюк.

Напередодні стало відомо, що українські розвідники отримали від волонтерів партію з 15 безпілотників вартістю 1,7 млн гривень.


Favbet Foundation – благодійний фонд, заснований у 2020 році. Він підтримує ініціативи у сфері освіти, здоров’я та спортивного розвитку, проте 95% проектів орієнтовані на допомогу Збройним силам та населенню України. Станом на лютий 2024 року загальна сума допомоги українській армії від Favbetперетнула позначку 300 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button