Україна

ЗМІ повідомили, хто представлятиме інтереси ЄС в Україні


ЗМІ повідомили, хто представлятиме інтереси ЄС в Україні

Відповідно до стандартної практики ЄС, ротація дипломатів блоку відбувається кожні чотири роки та призначається головами Ради ЄС та Єврокомісії на пропозицію головного дипломата ЄС.

Новим послом Європейського Союзу в Україні, ймовірно, буде призначено заступника генерального директора Європейської комісії з питань розширення Катарина Матернова. Про це у середу, 19 квітня, йдеться у внутрішній записці Європейської служби зовнішніх справ, пише Euractiv.
 
На своїй нинішній посаді Катаріна Матернова займається розвитком політики сусідства та розширення ЄС та вже має досвід контакту з українською владою.
 
Видання зазначає, що кандидатура Матернової є ще одним показником зближення України та ЄС.
 
“Призначення Матернової може стати ключовим у просуванні європейських інтересів в Україні, одночасно пропонуючи всю технічну підтримку та експертизу, необхідну Києву для досягнення прогресу на шляху вступу”, – сказав Euractiv чиновник ЄС.
 
Нинішній посол ЄС в Україні, естонський дипломат Матті Маасікас, обіймає цю посаду з 2019 року. Новий посол має змінити його у вересні 2023 року.
 
Нагадаємо, МЗС України відкликає свого посла в Білорусі Ігоря Кізіма до Києва для консультацій. Там також різко засудили зустріч правителя Білорусі Олександра Лукашенка з ватажком так званої ДНР Денисом Пушиліним.
 
На посла Європейського союзу в Судані здійснено напад у його резиденції. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button