Україна

ЗМІ повідомили, де в українців за кордоном частіше відбирають дітей


ЗМІ повідомили, де в українців за кордоном частіше відбирають дітей

За даними Рахункової палати України, з початку повномасштабного вторгнення Росії понад 2 млн дітей виїхали за кордон.

В українців за кордоном вилучили 430 дітей, 65 із них вдалося повернути. Найчастіше дітей забирали від українських батьків у Німеччині та Польщі. Про це у четвер, 1 серпня, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Національну соціальну сервісну службу України, яка реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей.

Так, у Німеччині в українців вилучили 122 дитини, а в Польщі – 39. У Норвегії та Іспанії з сімей забрали по 20 дітей.

Як розповів голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик, причини вилучення дитини від батьків доволі різні.

“Може бути як незнання законодавства країни перебування нашими батьками, різний підхід, скажімо так, до виховання дітей в Україні і за кордоном. Наприклад, коли дитину голосно сварять на вулиці, коли дитину саму, наприклад, у віці до десяти років відправляють у школу, що в принципі в Україні звично, а в багатьох країнах Європи це заборонено”, – пояснив він.

Окрім того, дитину можуть забрати з об’єктивних причин, коли у батьків спостерігаються проблеми зі здоров’ям, в тому числі психічні розлади. Тоді, для безпеки дітей їх поміщають у місцеві заклади опіки різних форм, які існують у конкретній країні. Завдання ж соціальної сервісної служби у такому випадку знайти родичів чи законних представників дитини, які готові поїхати в іншу країну, забрати її додому та надалі опікуватися, – розповів посадовець.

Раніше повідомлялося, що випадків, коли соцслужби за кордоном вилучають наших дітей, стає все більше.

Нагадаємо, українській владі вдалося встановити майже 20 тисяч дітей, яких викрала Росія. Реально могли бути депортовані сотні тисяч дітей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 12 =

Back to top button