Україна

ЗМІ назвали, скільки засуджених долучилися до ЗСУ


ЗМІ назвали, скільки засуджених долучилися до ЗСУ

На першому етапі мобілізації в’язнів очікується, що добровільно долучаться до армії понад 4000 осіб.


Уже понад 2750 засуджених чоловіків були звільнені з українських в’язниць для участі в бойових діях, відтоді, як у травні парламент ухвалив відповідний закон. Про це повідомляє The Washington Post в неділю, 16 червня.
 
Міністр юстиції Денис Малюська у коментарі виданню зазначив, що, за його пронозами, щонайменше 4000 засуджених чоловіків зголосяться стати добровольцями під час першого етапу набору.

Поки що засуджені служитимуть лише у штурмових підрозділах, що повністю складаються із колишніх ув’язнених.

 
“Мотивація наших ув’язнених сильніша, ніж у звичайних солдатів. Їхнє звільнення – це лише частина мотиву. Вони хочуть захистити свою країну і хочуть перегорнути сторінку”, – сказав глава Мін’юсту.

Малюська зазначив, що між військовими командирами є конкуренція за добровольців з-поміж колишніх засуджених.

 
“Існує конкуренція між військовими командирами за наймання (засуджених – ред.). Є нестача живої сили, тому вони дуже хочуть отримати доступ до в’язниць”, – заявив міністр.

Ув’язнений, який бажає воювати, повинен бути фізично здоровим, пройти психологічне обстеження і бути не старшим 57 років, що дозволить йому прослужити щонайменше три роки до досягнення 60-річного віку, який дає право на звільнення.

 
Ті, хто вбив більше однієї людини, вчинив акти сексуального насильства або порушив закони про національну безпеку, не мають права на участь у бойових діях.
 
Нагадаємо, 17 травня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених. Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які вирішать підписати контракт із ЗСУ.

Повідомлялося, що засуджені, які будуть мобілізовані до армії, нестимуть службу виключно у спеціальних підрозділах при військових частинах.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × four =

Back to top button