Україна

ЗМІ ідентифікували понад 2200 чоловіків, що втекли за кордон


ЗМІ ідентифікували понад 2200 чоловіків, що втекли за кордон

NGL.media повідомила також, що встановлені 372 організації, які зверталися до Львіської ОВА за дозволами на виїзд.

Журналісти ідентифікували понад 2 248 чоловіків, які виїхали за кордон за дозволами Львівської ОВА через призначену для далекобійників систему Шлях, але так і не повернулися. Крім того, встановлені 372 організації, що причетні до їх переправлення. Про це повідомляє NGL.media.

ЗМІ протягом кількох місяців досліджувало використання системи Шлях і знайшло сотні громадських організацій і благодійних фондів, причетних до втечі з країни чоловіків призовного віку та з’ясували прізвища 2248 чоловіків, які виїхали за дозволами від Львівської ОВА і не повернулися.

Журналісти встановили, що така “послуга” коштує на чорному ринку 3000-5000 доларів з особи.

“Ми свідомо відмовились від публікації прізвищ ухилянтів, натомість вирішили зосередитись на дослідженні громадських і благодійних організацій, які свідомо чи несвідомо сприяли їм, подаючи відповідні клопотання у ЛОВА”, – йдеться в в повідомленні.

“Рекордсменами” стали дві організації, які ведуть діяльність за однією адресою у місті Миколаїв Львівської області – місцевий осередок всеукраїнського товариства Просвіта і ГО Театр Хліб. Зокрема, тільки ці дві організації сприяли втечі майже 200 чоловіків.

Листи до Львівської ОВА від імені миколаївської Просвіти писала  34-річна голова організації Наталія Муха. Вона також керує миколаївським театром Хліб, утім від імені останнього писав її 22-річний керівник Роман Збудовський.

Муха і Збудовський ігнорували дзвінки й повідомлення в месенджерах з проханнями прокоментувати виявлені цифри.

Як ми вже повідомляли, представник президента у парламенті Федір Веніславський заявляв, що масової екстрадиції чоловіків-ухилянтів до України з-за кордону не буде.

Екстрадиція ухилянтів з Польщі: що відомо

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button