Україна

У колишньому храмі УПЦ МП в Хмельницькому знайшли близько 2 млн гривень


У колишньому храмі УПЦ МП в Хмельницькому знайшли близько 2 млн гривень

Митрополит Антоній (Фіалко) пояснив, що це “його особисті заощадження за 30 років служби”.


У Свято-Покровському кафедральному соборі в Хмельницькому, який на початку квітня перейшов від УПЦ МП до Православної церкви України, ревізійна комісія виявила майже 2 млн гривень. Кошти передані в поліцію. Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова ревізійної комісії Ярослав Каюк.

“У сумці, яку намагався винести зі складського приміщення громадянин Фіалко (митрополит Антоній – ред.), ми побачили кошти номіналом по 500 гривень, яких там було 36 пачок. Ми перерахували одну, там було 100 купюр, і помноживши на кількість пачок ми отримали суму – 1,8 млн гривень. Звичайно, ми не можемо ці кошти просто так віддати даному громадянину, тому що він має довести, що це його гроші”, – розповів він.
 
За словами Каюка, кошти передані в поліцію, і відповідно до процедури на них буде накладений арешт.
 
Громада запропонувала передати всі виявлені в соборі кошти на офіційний рахунок ЗСУ.
 
Голова ревізійної комісії також розповів, що напередодні митрополит Антоній прийшов на територію разом зі своїми представниками, аби забрати особисті речі. Згідно із процедурою, там була ревізійна комісія, яка й помітила, що священнослужитель поклав у сумку пакет і намагався з ним вийти.

У коментарі Суспільному адвокат митрополита Роман Косюк заявив, що ці гроші є особистими заощадженнями митрополита Антонія за 30 років служби. За його словами, раніше він їх не забирав через “рейдерське захоплення храму й боявся, що його пограбують”.

Нагадаємо, 2 квітня у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП в Хмельницькому священики побили військового. Того ж дня громада храму вирішила перейти до ПЦУ, а митрополит Антоній передав їй ключі від собору.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button