Україна

Зірку фільму “В бій ідуть одні старики” відсторонили від викладання в університеті через секс-скандал

Володимир Талашко усі звинувачення відкидає

Викладача Київського університеті театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого Володимира Талашка відсторонили від викладання через звинувачення у сексуальних домаганнях зі сторони колишніх студенток та абітурієнток.

Про це розповіла проректорка університету з наукової роботи Галина Миленька, – інформує 1NEWS з посиланням на ВВС Україна.

За її словами, в університеті опитали усіх працівників: “Ніхто з нас про це не чув, тому ми не знали, як реагувати”.

“Через розголос ми створили робочу групу для з’ясування причин і фактів, які з’явилися у Facebook”, – розповіла проректорка.

Група почне роботу з першого вересня, коли всі викладачі повернуться з відпусток. А зараз її учасники вивчають всі матеріали.

“Зараз Володимир Талашко у відпустці. З першого вересня він буде відсторонений від роботи на час дії робочої комісії. Скільки це триватиме, я сказати не можу, бо не є юристкою”, – додала Галина Миленька.

Вона також розповіла, що Володимир Талашко набрав перший курс студентів, але тепер його замінять.

За її словами, сам він у розмовах з керівниками відкидає обвинувачення.

За її словами, Міністерство культури порадило студенткам звернутися з офіційними заявами до університету.

“Ми не можемо зустрітися з авторками дописів, бо не маємо їхніх контактів, не знаємо, у яких роках вони навчалися” – повідомила Галина Миленька.

Вона також розповіла, що з дописів у соцмережах випливає, ніби дівчата скаржилися через можливі домагання Володимира Талашка у деканат.

Але опитані працівники деканату це не підтверджують: “Вони сказали, що жодного разу ніхто зі студенток на Талашка за 43 роки його роботи не скаржився”.

Раніше про початок службового розслідування вже заявили у Міністерстві культури.

Сам актор всі звинувачення багато разів заперечив.

“Це фейк, це викид енергії тих людей, які чогось там хочуть. Нічого подібного, нічого того, про що говорять, не було”, – заперечив Володимир Талашко.

А на питання про те, що жінки звинувачують його в тому, що він запрошував їх додому (в історіях йдеться, що він так пропонував допомогти підготуватися до екзаменів з акторської майстерності), Володимир Талашко відповів, що “я тепер, якщо буду це робити, то тільки зі свідками”.

75-річний Талашко багато років викладає в університеті Карпенка-Карого.

Він відомий своїми ролями у фільмах “В бій ідуть одні старики”, “Капітан Немо”.

Back to top button