Україна

“Живуть наче в санаторії”. Фотографи Ліберови про полонених РФ в Україні


 Живуть наче в санаторії . Фотографи Ліберови про полонених РФ в Україні

Фотографи назвали відвідування російських полонених однією з найбільших емоційних травм з початку повномасштабного вторгнення.

Фотографи Костянтин і Влада Ліберови розповілу про відвідування російських військовополонених в Україні. 

“Ми спілкувались з російськими полоненими, коли відвідували табір військовополонених. Це наша найбільша емоційна травма під час повномасштабного вторгнення”, – згадав Костянтин Ліберов на YouTube-каналі Пряма Червона

Влада Ліберова додала, що російські військовополонені в Україні покращують своє здоров’я.

“Вони там живуть наче в санаторії. Трьохразове збалансоване харчування по калоріям. Вони покращують своє здоров’я. На той момент, коли ми туди приїхали там було багато вагнерів, а у вагнерів були проблеми здебільшого були запущені гепатіти або туберкульози. Вони приїжджають сюда, а тут в них повноцінний нагляд та догляд. Вони навіть покращують своє здоров’я. Навіть є шикарний стоматологічний кабінет. Вони можуть працювати, за це отримають зарплату, яку можуть витрачати на дзвінки своїм родичам, або в крамниці на території табору. І при цьому вони отримують зарплати там у себе. Що мене добило у всій цій історії, це був момент, коли Україна тонула в блекаутах, навіть зв’язку не було. А в них зв’язок був, навіть світло було. Один раз виключили, а потім приїхав червоний хрест, боже-боже, женвенська конвенція, тримайте генератор”, – обурюється Влада. 

Неймовірний контраст зі ставленням до українських військовополонених в Росії. 

Нагадаємо, що напередодні Ліберови опублікували фотографії українських військових, які перебували в російському полоні. Подружжя наголосило, що знімки, зроблені у реабілітаційному центрі, публікують з дозволу самих захисників. Під час перебування у російських катівнях українські військові втратили по 40-50 кг ваги. Нині військовим допомагають реабілітологи та психологи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − thirteen =

Back to top button