Україна

Жителів звільнених сіл Київщини просять не поспішати повертатися додому

Жителів звільнених сіл Київщини просять не поспішати повертатися додому

Фото: npu.gov.ua

Одна з пошкоджених будівель в Ірпені

Російські війська залишили багато мін, ракет та інші вибухонебезпечні елементи, через що слід зачекати, доки фахівці все це приберуть. А в Ірпені проводиться спеціальна поліцейська операція.

Жителів населених пунктів Київської області, звільнених від російської окупації, просять не поспішати з поверненням додому через велику кількість боєприпасів, які залишили по собі російські війська. Про це на брифінгу в Ірпені у п’ятницю, 1 квітня, сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

“Ми пропонуємо не поспішати з поверненням додому. На жаль, російські війська залишили багато неприємних сюрпризів – міни, ракети та інші небезпечні елементи”, – сказав Єнін.

Він закликав почекати, поки фахівці знешкодять територію від вибухонебезпечних предметів.

“Вони мають зробити свою роботу, і лише тоді люди зможуть повернутися до своїх будинків”, – зазначив заступник голови МВС.

Говорячи про кількість постраждалих від російської агресії, Єнін констатував, що на Київщині “рахунок йде на тисячі”.

Тим часом начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що в Ірпені проводиться спеціальна поліцейська операція.

За його словами, на місці працюють працівники Національної поліції України з координації із підрозділами територіальної оборони, рятувальниками та представниками місцевих органів влади.

“Дуже важливо пройти фактично кожен будинок, потрапити до кожного будинку, адже ми розуміємо, що під завалами можуть залишатися люди, у квартирах можуть перебувати самотні люди похилого віку, які, на жаль, самостійно не могли пересуватися. Оглядаємо тіла громадян, які, на жаль, загинули, вивозимо їх у морги для проведення судово-медичних експертиз та подальшого поховання”, – сказав Нєбитов.

Він додав, що головне завдання – врятувати людей, які залишилися у місті.

Раніше повідомлялося, що в Бучі окупанти замінували кондитерську фабрику та отруїли печиво.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на півночі країни звільнено майже 30 населених пунктів.

Війська РФ вийшли з Ірпеня, Гостомеля та Бучі – соцмережі


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button