Україна

Жителів Ірпеня, що втратили житло, тимчасово поселять у вагони Укрзалізниці

Жителів Ірпеня, що втратили житло, тимчасово поселять у вагони Укрзалізниці

Фото: PMG.ua

Жителі Ірпеня, які втратили житло, зможуть жити у вагонах Укрзалізниці

Це не просто рухомий потяг, а місце для проживання: з душем, окремими ліжками, з вагоном-рестораном.

 

Наступного тижня Укрзалізниця передасть в Ірпінь кілька спальних вагонів, в яких зможуть тимчасово розміститися до 200 місцевих жителів, які втратили житло внаслідок ворожого обстрілу. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

 

“Це не просто рухомий склад, це для проживання: з душем, окремими ліжками, з вагоном-рестораном. І ми зможемо 150-200 осіб розмістити там. Він стоятиме на коліях і буде огороджений парканом, щоб люди не виходили на дорозі”,– розповів мер.

 

За його словами, також розглядається можливість тимчасово поселити людей до табору Лісової. Там буде проведено інвентаризацію та підготується приміщення для поселення.

 

Крім того, в Ірпені на території санаторію Дубки розпочало роботу перше наметове містечко для людей, які втратили житло. Там облаштовано 70 місць у наметах та 120 у кімнатах санаторію. Організована робота медпункту та їдальні. Також ведуться переговори з іншими санаторіями міста, де є умови проживання.

 

За словами мера, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко підтвердив фінансування державою будівництва житла для мешканців Ірпеня, які втратили житло.

 

Зазначається, що до кінця року на території колишнього санаторію Ластівка має бути збудований житловий комплекс середньої забудови на 50 000 квадратних метрів.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button