Україна

Жителів Дніпропетровщини закликали здати зброю, отриману на початку війни


Жителів Дніпропетровщини закликали здати зброю, отриману на початку війни

Влада регіону дала десять днів на добровільне повернення в установленому порядку. Виконання вимоги – на особистому контролі голови ОВА.

 
Цивільні особи, які отримали зброю для захисту будинків та сімей на початку повномасштабного вторгнення РФ, повинні повернути її владі у десятиденний термін. Про це 6 березня повідомив у Telegram голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.
 

 
“Цивільні особи мають повернути вогнепальну зброю та боєприпаси до неї протягом десяти днів. Такі терміни сьогодні озвучив на традиційній нараді з правоохоронцями щодо ситуації з безпекою в регіоні”, – уточнив він.
 
Лисак пояснив, що коли ситуація у регіоні стабілізувалася, частина людей повернула зброю.
 
“Інші залишили “на руках”. Списки цих громадян нам відомі, оприлюднювати їх ми поки не будемо. Але, ще раз наголошую, у них є десять днів, починаючи з сьогоднішнього, на повернення зброї в установленому порядку”, – наголосив голова ОВА.
 
Лисак додав, що на нараді також було обговорено питання активізації розмінування територій до початку весняних польових робіт та криміногенну обстановку в регіоні.
 
Нагадаємо, наприкінці листопада 2015 року на руках українці мали два мільйони одиниць неврахованої зброї.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button