Україна

Жителі трьох областей отримуватимуть газ у балонах – Шмигаль


Жителі трьох областей отримуватимуть газ у балонах - Шмигаль

Місцева влада збиратиме заявки від громадян і далі передаватиме їх газорозподільним мережам. Виокремлять ветеранів, багатодітних, самотніх осіб, осіб з інвалідністю та малозабезпечених.

Кабінет Міністрів України наразі запроваджує експериментальний проєкт, згідно з яким жителі Донецької, Сумської та Харківської областей отримуватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив на засіданні у вівторок, 6 серпня.

За результатами виїзних засідань уряду у прифронтові громади вдалося зібрати значний обсяг проблематики. 

Глава уряду поінформував про важливі кроки у розв’язанні проблем регіонів.

“Перший – забезпечуємо людей скрапленим газом. Для жителів Донецької, Сумської та Харківської областей діятиме експериментальний проєкт, завдяки якому вони отримуватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу”, – заявив Шмигаль.

Місцева влада збиратиме заявки від громадян і далі передаватиме їх газорозподільним мережам. Виокремлять ветеранів, багатодітних, самотніх осіб, осіб з інвалідністю та малозабезпечених.

Другий крок, ухвалений урядом, – розширення переліку пріоритетних видатків, які держава фінансує насамперед.

“Це фінансування будівництва укриттів, енергетичних програм “Фонду декарбонізації”, а також буде підвищено пріоритетність фінансування державним казначейством проєкту зубопротезування для наших захисників. Такі зміни дадуть змогу швидше отримувати кошти та без затримок фінансувати необхідні роботи та послуги”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що гуманітарна допомога Україні скорочується, тоді як потреби зростають уже понад два роки. 

За оцінками організації, через безперервну агресію Росії, у цьому році близько 40% населення України потребуватимуть гумдопомоги.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 5 =

Back to top button