Україна

Жителі Луганщини залишилися без води й світла – ОВА

Жителі Луганщини залишилися без води й світла – ОВА

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Уцілілих об’єктів життєзабезпечення на Луганщині майже не залишилося

Також більшість жителів – без газу, оскільки окупанти пошкодили магістральний газопровід.

 

Уцілілих об’єктів життєзабезпечення на Луганщині майже не залишилося – росіяни знищують усе на своєму шляху. Про це повідомили у Луганській обласній військовій адміністрації у четвер, 12 травня.

 

Переважну більшість критичної інфраструктури доведеться будувати з нуля, кажуть в ОВА. Деякі лінії електропередачі ще можна відремонтувати, але цього неможливо зробити через постійні обстріли в районах пошкоджених ділянок. Наразі електропостачання відсутнє всюди в області. Працюють тільки електрогенератори. Немає також централізованого водопостачання.

 

“Без води й електрики – вся Луганщина, у Новопскові окупанти самовільно втрутилися в роботу магістрального газопроводу, що транспортує газ у Луганщину і Донеччину. Понад 21 тисяча абонентів області ще залишаються з газом. Це жителі п’яти населених пунктів, але не в кожному з них газ є всюди”, – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, на окупованій території зафіксовано несанкціоновані зміни режимів транспортування газу, що свідчать про закриття газових кранів на компресорній станції у тимчасово окупованому Новопскові. Зокрема, на магістральному газопроводі Новопсков–Шебелинка, який транспортує газ на територію Донецької та Луганської областей.

 

Крім того, отримано інформацію про мимовільне втручання з боку Новопсковського проммайданчика в транзитні потоки газу.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button