Україна

Жителі Херсона змушені брати “продуктові кредити” – ГУР


Жителі Херсона змушені брати продуктові кредити – ГУР

Продавці в продуктових чи господарських магазинах окупованого міста відпускають товари в борг під 10-20%.

 
В окупованому Херсоні ситуація гіршає. Жителі міста змушені перейти на “натуральний обмін” і брати “продуктові кредити”, керівників комунальних установ примушують до співпраці, а окупанти збирають інформацію про виборців. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
 
Проблеми у фінансовому секторі тимчасово окупованого Херсона призвели до повернення натурального обміну в місцевих магазинах. Тобто товари відпускаються в обмін на інші товари. І продавець щоразу окремо домовляється з покупцем про “курс” такого обміну. Фіксуються численні випадки “продуктових кредитів”, коли продавці в продуктових чи господарських магазинах відпускають товари в борг під 10-20%.
 
Також у Херсоні почастішали випадки викрадення колишніх керівників комунальних установ і організацій, начальників середньої ланки (начальників відділів і директорів департаментів) місцевих органів виконавчої влади. Це пов’язано зі спробами окупаційної адміністрації “вмовити” їх піти на співпрацю з окупантами і повернутися на колишнє робоче місце з метою відновлення роботи відповідної організації чи служби.
 
Крім того, з установ, які здійснювали облік виборців під час виборчих кампаній, вивезено близько 20 коробок матеріалів про виборців, які мешкають на території Херсона. Це пов’язують із черговою спробою проведення так званого “референдуму”. Згідно з новими приписами, він може відбутися в першій половині вересня.
 
Нагадаємо, передові підрозділи ЗСУ перебувають приблизно за кілометр від околиць Херсона. Бої за місто будуть тяжкими, бо українським військовим не вистачає західних ракетних систем.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button