Україна

Житель Закарпаття за $12 тис. допомагав ухильникам виїхати за кордон


Житель Закарпаття за $12 тис. допомагав ухильникам виїхати за кордон

На Закарпатті правоохоронці ліквідували канал із переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Організатора злочинного угруповання, яке переправляло військовозобов’язаних чоловіків через кордон, затримали правоохоронці на Закарпатті. Про це 30 січня повідомляє Держприкордонслужба України.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, зловмисника – 30-річного жителя Тячівщини – спіймали на місці злочину, коли той уже доставив у прикордоння двох чоловіків призовного віку з метою їхнього подальшого переправлення через українсько-румунський кордон. За свої “послуги” закарпатець отримав 12 тисяч доларів США.

Чоловіка затримали та вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину. Днями суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 120 тисяч гривень.

Якщо провину закарпатця доведуть у суді, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років.

Раніше Служба безпеки України заблокувала черговий канал виїзду військовозобов’язаних за кордон, а також затримала його організаторів – двох мешканців Івано-Франківської області.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заборонив виїзд для чиновників усіх рангів за кордон без поважних причин під час війни.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button