Україна

Житель Придністров’я сів у в’язницю за підготовку терактів в Одесі


Житель Придністров я сів у в язницю за підготовку терактів в Одесі

Чоловік залучив до скоєння злочинів знайомого громадянина України. Засудженого затримали на передачі виконавцеві грошей.

 
Суд визнав винним російського агента, який планував теракти в Одесі. Йому присудили 8 років ув’язнення, повідомляє Офіс генпрокурора у середу, 13 липня.
 
Зазначається, що громадянин Молдови, який проживав у Придністров’ї, планував і реалізовував теракти на території Одеської області за вказівкою російських кураторів. До скоєння злочинів він залучив знайомого громадянина України. Підозрюваний дав йому вказівку облити фарбою пам’ятник Героям Небесної сотні в Одесі для перевірки його готовності.
 
Після цього агент РФ доручив чоловікові підпалити військові автомобілі, які перебували на території однієї з військових частин в Одесі, обіцяючи 800 доларів винагороди.
 
“Він зазначив, що цей терористичний акт викличе суспільний резонанс на території України і порушить суспільну безпеку. А завдані матеріальні збитки військовому майну завдадуть шкоди обороноздатності Збройних сил України”, – додали в Офісі генпрокурора.
 
Засудженого затримали на передачі виконавцеві грошей.
 

 
Нагадаємо, в Одесі співробітники СБУ затримали російського агента, який розвідував позиції протикорабельних комплексів ЗСУ. Окупанти планували використовувати отримані координати для завдання ракетних ударів.
 
Раніше СБУ затримала коригувальника вогню на Дніпропетровщині. Чоловік – ігроман і мав фінансові проблеми, тому легко погодився на пропозицію росіян “підзаробити”.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button