Україна

Житель Івано-Франківщини “злив” білорусам інформацію про ЗСУ


Житель Івано-Франківщини злив білорусам інформацію про ЗСУ

Санкція статті, за якою судитимуть чоловіка, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

У Рівному судитимуть чоловіка, який “зливав” білорусам інформацію про ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної прокуратури.

Повідомляється, що до суду направлено обвинувальний акт щодо мешканця Івано-Франківської області, якому інкримінують поширення інформації про розташування об’єктів ЗСУ та їхню ідентифікацію на місцевості, коли така інформація не розміщувалася у відкритому доступі.

За даними досудового розслідування, 21-річний чоловік незаконно перетнув державний кордон України з Білоруссю, де передавав білоруським правоохоронцям інформацію про розташування блокпостів та порядок їхнього перетину, а також місця дислокації, укомплектованості та переміщення військовослужбовців та техніки ЗСУ у західних областях України в цілому, та прикордонній зоні зокрема.

Санкція ч. 2 ст.114-2 КК, за якою судитимуть чоловіка, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, Кабмін ініціював законопроект, яким пропонує визначити види діяльності, які можна здійснювати на тимчасово окупованих територіях України, щоб при цьому не ставати прибічником РФ.

Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці розслідують 1100 фактів співпраці громадян із російськими агресорами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button