Україна

Житель Буковини закликав до створення “народної республіки”


Житель Буковини закликав до створення народної республіки

Правоохоронці повідомили про підозру ще одному поціновувачу “русского міра”. Житель Чернівців систематично поширював у соцмережах повідомлення із закликами до створення “Буковинської народної республіки”.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито буковинця, який закликав до повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України). Йому повідомили про підозру. Про це повідомляє прокуратура Чернівецької області 27 червня.
 
За даними слідства, мешканець Чернівців систематично поширював у соціальній мережі Facebook повідомлення з закликами до створення “Буковинської народної республіки”, відокремлення України Закарпатської області та окупації Російською Федерацією Херсона та Нової Каховки.
 
Досудове розслідування щодо зазначеного кримінального провадження здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.
 
Нагадаємо, раніше в Охтирці виявили підпільний склад забороненої нині партії ОПЗЖ. Коли окупанти зруйнували регіональний офіс партії, місцеві активісти почали рятувати майно та вивезли все до приміщення, яке належить депутату міськради.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button