Україна

Журналісти знайшли у керівника “Авіаліній Антонова” незадекларовану нерухомість в Криму

Михайло Харченко заперечив, що є власником цього майна, і порадив звернутися до НАЗК

Керівник авіатранспортного підрозділу ДП “Антонов” Михайло Харченко не задекларував нерухомість в окупованому Криму.

При цьому у 2020-му році його право власності на цей об’єкт було зареєстровано за російськими законодавством, – повідомляє 1News з посиланням на “Схеми”.

Нерухомість, якою володіє Харченко, – готель Villa Rosa, розташований у селищі Коктебель, неподалік Феодосії, на узбережжі Чорного моря.

Його площа – 510 квадратних метрів. Про це свідчать дані з українського реєстру прав на нерухоме майно.

У своїй майновій декларації за 2020 рік керівник АТП ДП “Антонов” Михайло Харченко не зазначив, що має у власності готель в окупованому Криму.

Власником цього майна Харченко став у 2008 році, проте, від початку роботи директором АТП ДП “Антонов” у 2018 році Харченко цієї нерухомості не вказував.

“Схеми” звернулися до Харченка з проханням про коментар. Він заперечив, що є власником цього майна, і порадив звернутися до НАЗК.

Він також відмовився коментувати актуальні документи, які журналісти офіційно отримали у реєстрі нерухомості України, з яких випливає, що власником цього майна є саме він.

Окрім того, “Схеми” взяли витяг на цей об’єкт з Єдиного державного реєстру нерухомості про перехід прав об’єкта нерухомості РФ.

Виявилось, що право власності на нерухомість у Коктебелі була перереєстрована на Харченка вже за російськими законами. Це сталося у листопаді 2020 року, коли Харченко вже був на посаді керівника авіатранспортного підрозділу ДП “Антонов”.

Back to top button