Україна

Жертвами війни на Сумщині стали близько 200 людей

Жертвами війни на Сумщині стали близько 200 людей

Фото: t.me/Zhyvytskyy

Напередодні на міні окупантів підірвалася ремонтна бригада енергетиків

Вже виявлено тіла майже 118 мирних жителів, також загинуло понад 70 військових. Жертв окупантів продовжують знаходити.

Внаслідок бойових дій у Сумській області загинуло близько 200 людей, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, пише DW.

До цього тіла вбитих продовжують виявляти, а в лікарнях помирають поранені.

“На жаль, кількість жертв щодня збільшується. Ми знаходимо все нові і нові тіла загиблих. Тіла, які зараз перебувають, зі слідами тортур, зі зв’язаними руками і ногами, застрелені після тортур пострілами в голову”, – каже губернатор.

За його словами, кілька людей вибухнули на розтяжках і мінах, що залишилися окупантами, вже після звільнення області.

Живицький повідомив, що жертв серед мирного населення станом 6 квітня було 118. “Великі жертви серед військових. Понад 70 військовослужбовців загинули у військовій частині в Охтирці, куди скинули авіабомбу. Також під завалами знаходимо нові тіла, люди помирають у лікарні від завданих поранень” , – сказав він.

Також голова ОВА заявив, що у Тростянці в перші дні окупації загарбники розстріляли автомобілі ритуальної служби та забороняли місцевим жителям ховати тіла вбитих. “А у місті було дуже багато поранених, яким не надавали допомоги. Цих людей ховали прямо у дворах або на городах. Місцевим вдалося на кладовищах поховати лише кілька людей”, – каже голова ОВА.

Крім того, за його словами, були випадки, коли окупанти забирали людей з дому, тиснули танками мешканців прямо в авто, розстрілювали гуманітарну допомогу, стріляли по будинках та лікарнях запальними патронами.

“У Конотопі, наприклад, лише 10% уцілілих вікон залишилося. Російські нелюди стріляли по всьому, що було в них на заваді. Тому люди боялися бути в будинках, тікали на городи, ховалися в силосних ямах, болотах”, – сказав Живицький.

Зазначимо, Генштаб лише вчора офіційно заявив про звільнення Сумської області від російських військ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button